Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan GİDER “2017 Gözüyle 1915” Konulu Bir Söyleşi Gerçekleştirdi

Yaklaşan 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları öncesinde, ÇOMÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Kurulunun girişimleriyle 15 Mart Çarşamba günü Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan GİDER, “2017 Gözüyle 1915” konulu bir söyleşi programı çerçevesinde fakültemizi ziyaret etti.

Söyleşi öncesinde BİİBF Dekanı Prof Dr. Erhan GÜMÜŞ’le görüşen milletvekili GİDER, sonrasında Didem Yaman Amfisinde fakültemiz öğrencileriyle bir araya geldi. Kürsüde konuşan GİDER, Çanakkale Zaferinin öneminden bahsederken “2017’den de baksak 2027’den de baksak eminim ki 100 sene sonrada bizim ve tüm dünyanın hissetmesi gereken bir ruh olacak Çanakkale. Tarihin seyrini değiştiren bu kadar büyük bir olayın insanlık tarihinde bir daha yaşanacağını sanmıyorum.” ifadelerini kullandı. Yüzyıllardır dünyaya hükmetmiş bir devletin bakiyesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih boyunca stratejik önemi haiz bir devlet olduğuna vurgu yapan GİDER, “ “Öyle bir coğrafyadayız ki bizim aldığımız her nefes dünyada ki birçok ulus ve milletin umurunda... Çok geriye gitmemize gerek yok son 10-15 yıla bakalım. Uğradığımız saldırılara bakalım, bunların hangisi bizim iç meselemiz. PKK ya da FETÖ bizim ne kadar iç meselemiz olabilir” dedi.

Milletvekili GİDER, yaşanan güncel siyasal gelişmeler hakkında da gençlerle konuşmayı ihmal etmedi. Yaklaşan referandum ve anayasada yapılması planlanan değişiklikler söyleşinin önemli gündem maddelerinden biriydi. GİDER bir taraftan değiştirilmesi planlanan anayasa maddelerinin içeriğinden bahsederken bir taraftan da gençlerin referandum ve sonrası olası siyasal gelişmelere yönelik sorularını yanıtladı. Tam bir sohbet havasında geçen etkinliğe fakültemiz öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin ilgisi yoğundu. Program sonunda Ayhan GİDER’e bir öğrencimizin kara kalem çalışmasıyla hazırladığı kendi portresi hediye edildi.