Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

BİGA AĞAKÖY YERLEŞKESİ CAMİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

BİGA AĞAKÖY YERLEŞKESİ CAMİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Biga Ağaköy Yerleşkesi Cami açılışı, Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri YALÇINÖZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet ELBİ, Çanakkale İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Ali KÖSEM, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk ERİKLİ Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekan Vekili Prof.Dr. Bünyamin BACAK, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Suat UĞUR, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan YELKİKALAN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Zeki GENÇ, , İl Müftü Vekili Mehmet Ali BAL  üniversitemiz akademik ve idari personeli ile Biga ve Ağaköy sakinlerinin katılımı ile yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleşti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan BİİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Bünyamin BACAK, caminin ibadete açılmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, camilerimizin varlığının yanı sıra ibadetle dolup taşmasının önemi değinerek cami yapımında katkısı olan hayır kurumları ve iş adamlarına teşekkür etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT konuşmasında Osmanlıdan bugüne ibadethanelerin önemini vurgulayarak cami yapımında emeği geçenlere ve destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Ardından söz alan Biga Kaymakamı Mustafa CAN, cami yapımındaki katkılarından ötürü Diyanet İşleri Başkanlığına ve bağış yapan tüm kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek, bu güzel günde bu ibadethanenin alçılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN ise hem Ağaköy’ümüzün hem de üniversitemizin bir ibadethaneye kavuşmuş olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, caminin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, ‘Bundan sonra da üniversitemizin yanında olmaya devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Fahri TÜFEKÇİOĞLU’nun dua merasimi sonrasında kurdele kesimi ile cami açılışı gerçekleşti. Ardından Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Rektör Prof. Dr. Sedat MURAT, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri YALÇINÖZ, Prof. Dr. Bünyamin BACAK ve İl Müftü Vekili Mehmet Ali BAL  cami bahçesine fidan dikimi gerçekleştirdiler. Açılış töreni cami önünde yapılan keşkek ikramının ardından sona erdi.