Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Biga Ağaköy Yerleşkesi Camisinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Ağaköy Yerleşkesi Camisi’nin temel atma töreni 7 Ekim Cuma günü saat 12.00’da gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’in yapmış olduğu törene Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga Belediye Başkanı İsmail IŞIK, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay ve daha birçok isim katıldı.

Rektör Acer açılış konuşması sırasında “tıpkı daha önce Ağaköy Yerleşkesindeki fakülte ve kütüphane binasının yapımında olduğu gibi Ağaköy Yerleşkesi Camisinin de inşasında yine devletin ve Bigalıların katkısı olduğunu” söyledi. Bu sırada kampüs içerisinde iki tane daha okul binası yapılması için gerekli ödeneği devletten aldıklarını ve projesinin başlatıldığını belirten Sayın Acer, Meslek Yüksekokulunun da Ağaköy kampüsüne taşınacağını belirterek “burası tam bir üniversite kampüsü haline gelecek.” dedi ve sonrasında sözü Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a verdi. Sayın Turan ise konuşmasında şunları aktardı: “15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle temel atma törenimiz prensipte gecikti. Ancak yine de milli iradeye yönelik bu süreçte hiçbir proje ve yatırımımızı iptal etmedik, etmeyeceğiz. Çünkü bizim Çanakkale şehitlerine ve 15 Temmuz şehitlerine karşı borcumuz var. Ne yapsak bu millete olan borcumuzu ödeyemeyiz.” Turan sözlerini tamamlarken bir dönem öğrencisi olduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini gerçekleştirmiş olduğu girişimlerinden ötürü desteklediğini belirterek caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu’nun ettiği dualarla tören sona erdi.