Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Biga İİBF Camii İçin Hazırlıklar Tamam

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi öğrencilerinin ibadet ihtiyacını karşılamak üzere yapılacak cami için hazırlıklar tamamlandı.

ÇOMÜ Senatosu'nun yer tahsisini gerçekleştirdiği caminin yapımına bu yaz içinde başlanmasının planlandığı belirtildi. Projesi Mimar Emin Doğan tarafından çizilen cami, yerleşkenin girişinde 851 metrekarelik alana yapılacak. Yapımını Diyanet Vakfı Biga Şubesi'nin üstleneceği camiye Diyanet İşleri Başkanlığı maddi destek sağlayacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Biga İlçe Müftüsü Eyüp Baldemir, Biga İİBF'de eğitim gören öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapmayı planladıkları caminin halka da hizmet vereceğini söyledi. Caminin temelinin Ramazan ayından sonra atılacağını ve tamamlanmasının çok uzun sürmeyeceğini belirten Baldemir, caminin yapım sürecinde Biga halkının da desteğini beklediklerini ifade etti. Baldemir, ''Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde kolektif bir çalışma ile yerleşkeye bir cami kazandıracağız'' diye konuştu.