Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Biga İİBF’de Mezuniyet Coşkusu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 19. dönem mezunlarının mezuniyet sevinci 24 Haziran 2016 tarihinde saat 17.00’da İlyas Bayram stadyumunda başlayan törenle birlikte coşkuyla kutlandı. Sayın Rektörümüz ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Yücel Acer’in de katılımı ile gerçekleştirilen tören öğretim üyelerimizin ve mezunlarımızın kortej yürüyüşü ile başladı.

Törene, Biga kaymakamı Gökhan Görgülü Arslan, Belediye Başkanı İsmail Işık, Garnizon Komutanı Mehmet Emri Mengi ve binlerce veli katıldı. Öğrenci Konseyi Temsilcisi Sertan ÇELİKTEN törenin açılış konuşmasını yaptıktan sonra sözü fakülte birincisi olan Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Emrullah ŞAHİN’e bıraktı. Şahin, konuşmasında “Elde ettiğim bu zaferi 16 yıllık eğitim hayatım boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve beni daima destekleyen aileme armağan ediyorum. Ayrıca bu başarıda emeği olan tüm hocalarıma şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.  Ardından Rektör Acer’de bir açılış konuşması yapması için kürsüye davet edildi. Sayın Acer, tüm velilere seslenerek “Öğrencilerimiz hem çalışma hayatlarında hem de özel hayatlarında bu üniversiteden mezun olmakla gurur duyacaklardır. Zira Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi hem kalite hem de büyüklük anlamında Türkiye’nin en büyük 40 üniversitesi arasında yer almaktadır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Acer ve Kaymakam Arslan Fakülte birincisi Emrullah ŞAHİN’e diploma ve hediyesini takdim ettiler ve Şahin bir geleneği yerine getirerek mezuniyet kütüğüne isminin bir plakasını çaktı. Ardından fakülte ikincisi ve üçüncüsünün diploma ve ödülleri Belediye Başkanı Işık ve Garnizon Komutanı Mengi tarafından verildi. Tören bölüm birinci, ikinci ve üçüncülerinin bölüm başkanları tarafından diploma ve hediyelerinin takdim edilmesi ile devam etti. Tüm öğrencilerin diplomalarının verilmesinin ardından tören mezunların kepleri ile birlikte ellerindeki uçan balonları da gökyüzüne fırlatması ile sona erdi.