Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Biga İİBF'de Mezuniyet Sevinci

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet töreni yapıldı.

Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde gerçekleşen tören ÇOMÜ Rektörü ve Biga İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Acer ile öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı mezuniyet yürüyüşüyle başladı. Ardından fakülte birincisi Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi Buse Akgün ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer birer konuşma yaptı. Buse Akgün konuşmasında alacakları diplomaların aynı zamanda ailelerinin fedakârlığının birer mükâfatı olduğunu hatırlatarak ailesine, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti. Akgün konuşmasını ''Bütünlemesi olmayan hayat sınavında bütün arkadaşlarıma başarılara diliyorum'' sözleriyle bitirdi.

Rektör Yücel Acer de günün asıl kahramanı olarak nitelendirdiği öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında ailelere teşekkür ettikten sonra öğrencilere bazı öğütler verdi. Acer ''Üniversite eğitimini bitiren gençler eğitim hayatlarının bittiğini düşünmesin. Eğitim hayat boyu sürer, kaç yaşına gelirsek gelelim öğreneceğimiz şeyler vardır. Ayrıca üniversite bitirmek hemen bir iş sahibi olmak anlamına gelmez, üniversite eğitimi başlı başına bir kazançtır. Arzuladığınız işi yapabiliyor hale gelebilmek için sonuna kadar çaba göstermeye devam etmeniz gerekir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Buse Akgün, fakülte ikincisi Halenur Turhan ve fakülte üçüncüsü Ayşenur Karataş'a ödülleri verildi. Birinci Buse Akgün'ün mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakmasının ardından İhtiyar Heyeti üyelerine ve Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'a teşekkür belgeleri sunuldu. Öğrenciler kürsüye çıkıp hocalarının elinden belgelerini aldıktan sonra keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Tören verilen iftar yemeğiyle sona erdi.

Törene Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Can Tümer Keriş, öğretim elemanları, öğrenci velileri ve Biga halkı katıldı.