Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

BİGA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

BİGA İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 19 Haziran 2019 tarihinde yapılan 22. Dönem mezuniyet töreninde, 582 mezun öğrenci diplomalarını alırken, aileleri de bu mutlu güne tanıklık ettiler. Program 18:30 itibariyle öğretim üyelerinin kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından mezun öğrencilerin yürüyüşü gerçekleşti. Kortej yürüyüşünden sonra öğretim üyeleri ve öğrencilerin tören alanında yerini alması ile başlayan mezuniyet töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından 22. Dönem Fakülte Birincisi Yaprak DENİZin konuşması ile devam etti. Fakülte birincisi konuşmasında Biga’da olmanın ve ÇOMÜ nün bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, onu bugünlere getiren ailesine ve öğrencisi olduğu Biga İİB Fakültesi hocalarına ve idari personeline dört yılda kazandırdıkları için teşekkür etti. 

Fakülte birincisi mezuniyet kütüğüne isim plakasını çakmasının ardından tören Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Bünyamin BACAK ve ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat MURAT’ın Konuşması ile devam etti. Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Bünyamin Bacak konuşmasında ortak bir sevinci yaşamak için bir araya geldiklerini ifade ederek, dört yıl önce devraldıkları emanetleri sahiplerine teslim etme vaktinin geldiğini söyledi.

Rektörümüz Prof.Dr.Sedat MURAT ise yaptığı konuşmada "Fakülte birincimizin değindiği çok güzel bir nokta var, ilk geldiğinde Biga’ya geldiği için üzülen bir öğrenci mutlaka buradan ayrılırken de üzüntü yaşıyor, Biga- Çanakkale çalışmak için bir şeyler üretmek için çok uygun yerler, sevgili mezunlarımız bundan sonra da daha fazla çalışın ve başarılı olun” şeklinde konuştu. Rektörümüz ayrıca konuşmasında bütün gün kendine eşlik eden Biga Kaymakamı, Biga Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısına da teşekkürlerini iletti.

 Daha sonra 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda dereceye giren fakülte birinci, ikinci ve üçüncüsüne diplomaları ve hediyeleri Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Prof. Dr. Sedat MURAT ve Prof. Dr. Bünyamin BACAK, tarafından takdim edildi. Ardından fakültemize yaptıkları katkılardan dolayı Biga'lı işadamlarına ve “Mezuniyet Töreni” ne katkı sunanlara teşekkür belgeleri sunuldu. Tören tüm mezunların coşku içinde keplerini havaya atmaları ile sona erdi.

Törene, Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr Sedat MURAT, Rektör Yardımcısı ve Biga İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Bünyamin BACAK, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Zeki GENÇ, Biga İlçe Jandarma Komutanı Ufuk ERİKLİ, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga’lı işadamları, iş dünyasının değerli temsilcileri, yerel yönetim temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.