Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Ekonometri Topluluğu'ndan ''Mezun Bakışı'' etkinliği

Didem Yaman Amfisi'nde gerçekleşen ve moderatörlüğünü Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nazmi Yağanoğlu'nun yaptı etkinliğe konuk olarak Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Yönetimi Finansal Analiz Uzmanı Melek Küçük, Çukurova Üniversitesi İİBF Ekonometri Bölümü Araştırma Görevlisi Salih Çam, HMF Makina ve Servis San. Tic. A.Ş Satış Sonrası Hizmetler Uzmanı Sema Kesgin, Otokoç Otomotiv A.Ş. Kurumsal Satış Danışmanları Taner Alayurt ve Sami Kablan katıldı.
Etkinlikte konuklar, üniversite yolunda nasıl adımlar atılması gerektiğini, deneyimlerini, zorluklarla nasıl baş ettiklerini ve bu zorlukları nasıl fırsata çevirdiklerini öğrencilerle paylaştılar. Sami Kablan ve Taner Alayurt, üniversite hayatında yaşadıkları ''Work and Travel'' deneyimi hakkında bilgilendirme yaptılar ve tavsiyelerini dile getirdiler. Etkinlik öğrencilerin sorularıyla devam etti. Konuklara gelen ''Yeni mezun Ekonometri öğrencisini işe alacak olsanız ilk neye bakardınız?'' sorusuna Melek Küçük ''Bu işe ne kadar hevesli olduğuna bakarım'', Sema Kesgin ise ''Hangi programları bildiğini bakarım'' cevabını verdi.

Ekonometri Topluluğu Başkanı Abdullah Pekuva yaptığı konuşmada geleneksel hale getirmeyi planladıkları etkinliğin amacının iş hayatıyla ilgili öğrencilerin aklındaki soru işaretlerini gidermek olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Biz duygusunu benimseyen bir topluluk olarak yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Davetimizi kırmayıp gelen saygıdeğer konuklarımıza teşekkür ederim.''
Etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi.