“Kan ve Kök Hücre Bağışı” Kampanyası

07-09 Mart 2017 tarihleri arasında üç gün sürecek olan ve Türk Kızılay’ı tarafından gerçekleştirilen “Kan ve Kök Hücre Bağışı” Kampanyası kapsamında fakültemizde gönüllü kan bağışçıları aranmaktadır.

Fakültemizde bugün itibariyle başlayan kampanyaya karşı hem personelimizin hem de öğrencilerimizin yoğun ilgisi oldu. Kızılay Kan Merkezine bağlı gezici kan bağışı toplama ekibi, fakültemizdeki gönüllü personel ile öğrencilerin ''sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra'' kan bağışlarını kabul etti. Kızılay Kan Bağış Kazanım Uzmanı Arzu KIRKPINAR, personelimizin ve öğrencilerimizin kan bağışı konusunda oldukça hassas ve duyarlı olduklarını söyledi. Kanın üretilemeyen bir doku olduğunu ve tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğunu hatırlatan KIRKPINAR, kan bağışında bulunan duyarlı personel ve öğrencilere teşekkür etti. Kök Hücre Alım uzmanı Ramazan ÇİÇEK de kampanyanın bu ilk gününde öğrencilere Kök Hücre Bağışı hakkında bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.