Prof.Dr. Cevat BAŞARAN Ziyareti

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Parion Onursal Kazı Başkanı Prof.Dr.Cevat BAŞARAN 15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Çanakkale Valiliği İÇDAŞ A.Ş. ve Parion Kazı Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Propontis (Marmara Denizi) ve Çevre Kültürleri Sempozyumu için geldiği Biga’da 16 Ekim 2018 Salı günü Dekan V. Prof.Dr.Bünyamin BACAK’ı  saygıdeğer eşi ve oğlu ile birlikte makamında ziyaret ettiler.

Prof.Dr.Cevat BAŞARAN başkanlığında 2005 yılında başlayan sistemik arkeolojik kazıların 10 yıl devam ettiğini sağlık sorunları nedeni ile kazı başkanlığı görevinden ayrılmasından sonra çalışmaların Prof. Dr. Vedat KELEŞ tarafından ikinci dönem kazıları olarak  devamına karar verildiğini belirterek Dekan V. Prof.Dr. Bünyamin BACAK’a Editörlüğünü kendisinin ve H.Ertuğ ERGÜRER’in yaptığı PARION STUDIES I Roman Theater of Parion  kitabını hediye etti.