Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Yabancı Dil İngilizce I-II Dersleri Muafiyet Sınav Tarihi Değişikliği!!

Yabancı Dil İngilizce I-II Dersleri Muafiyet Sınavı Hakkında Bilgilendirme

 

Fakültemize 2022-2023 Akademik yılında yeni kayıt yaptırmış olan 1.sınıf öğrencilerine uygulanacak İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı 19 Ekim Çarşamba günü yapılacaktır.

Bu sınav normal ve ikinci öğretim öğrencilerine aynı zamanda uygulanacak olup, saat 15:00’da Fakültemizde YÜZ YÜZE yapılacaktır. Öğrenciler, Fakültemiz tarafından ilan edilecek olan derslikte sınava gireceklerdir. 15 Dakikadan fazla geciken aday sınava alınmayacaktır. İlk 30 Dakika öğrencilerin sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecektir.

Sınav kayıt yapılan akademik yılın Güz ve Bahar Dönemi İngilizce Dersinden muaf olmak içindir. Sınavdan yeterli not (60 puan) alan öğrenci dersi almaktan muaf tutulacaktır. Bu sınav belirtilen gün ve saatlerde olup Bahar (2.dönem) döneminde tekrar sınav yapılmayacaktır. Sınavda kimlik kontrolü yapılacaktır. Optik form üzerine grubunuzu işaretlemeniz çok önemlidir.

Sınav 1.dönemden 25 soru, 2. dönemden 25 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşmaktadır. Sınav A1 başlangıç seviyesindedir. Sınav 4 şıklı çoktan seçmeli test olup yanlış doğruyu götürmez. İlk 25 sorudan 60 puan ve üstü alan öğrenci başarılı sayılacak ve ilk dönemden muaf olacaktır. Son 25 sorudan 60 puan ve üstü alan öğrenci başarılı sayılacak ve ikinci dönemden muaf olacaktır. Muafiyet sınav sonucunda aldığı notu yükseltmek isteyen öğrenciler sonuçlar açıklandıktan sonra 1 hafta içinde kendi bölümlerine dilekçe yazarak notunu iptal ettirip, dersi almak istediklerini talep edebilirler.

Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz.