Emekli Büyükelçi Numan Hazar'ın Katılımıyla İnsan Hakları Semineri Düzenlendi

Toplumsal Uyum ve Barış Topluluğu'nun girişimleriyle Fakültemizdeki Didem Yaman Amfisinde emekli Büyükelçi Numan Hazar'ın konuk olduğu “İnsan Hakları ve Diplomasi” konulu bir seminer düzenlendi.

Aktif olarak çalıştığı dönem boyunca Nijerya Büyükelçiliği, UNESCO Daimi Temsilciliği, Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği ve Dışişleri Bakanlığı Müşavirliği gibi devletin dış ilişkilerinde birçok önemli görev üstlenmiş olan Emekli Diplomat Numan HAZAR'ın gerçekleştirdiği seminere akademisyenlerin ve öğrencilerin ilgisi yoğundu. Seminer adıyla aynı ismi taşıyan “İnsan Hakları ve Diplomasi” kitabının da yazarı olan Hazar geçmişten günümüze İnsan Haklarının uluslararası arenadaki gelişim sürecini anlattı.