1. Ulusal Kadının ve Ailenin Güçlendirilmesi Sempozyumu Gerçekleştirildi

Üniversitemizin de paydaşı olduğu 1. Ulusal Kadının ve Ailenin Güçlendirilmesi Sempozyumu 13-14 Aralık 2023 tarihlerinde Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadınının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Üniversitesi Kadın Araştırmaları Birimi Başkanı Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, kamu kurumları, sivil toplum ve öğrenciler katılım gösterdi. Üniversitemizi temsilen sempozyuma katılan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcımız Doç. Dr. İlknur Karaaslan, aynı zamanda "Kadın ve Dijital Okuryazarlık" başlıklı bir bildiri sundu. Bildiri, Doç. Dr. İlknur Karaaslan, Doç. Dr. Esra Atabay ile yüksek lisans Öğrencilerimiz Zeynep Gülsüm Çarbuğa ve Badesu Ataseven tarafından hazırlandı. Toplantıda kadın ve ailenin güçlendirilmesine yönelik 70'in üzerinde bildiri sunuldu.