Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi

6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 14:00’da Ağaköy Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi Entelektüel Etkinlik Merkezi Didem YAMAN Amfisinde “Biga’ da Kadın Girişimciliği” konulu panel düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kampüste yer alan Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Biga Meslek Yüksekokulu ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen panele, BİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer BAYKAL, Kozçeşme Köyü Tarla Kuşu girişimci kadınlarından Ülker YILDIRIMCAN, Betül Urut YILMAZ ve Gönüllü Eğitimci Senem AVCI konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL’ ün yaptığı panelin açılış sunumunu BİBF Dekan Yardımcısı Doç.Dr. İlknur KARAASLAN gerçekleştirdi. Panele, Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin DEMİR, BİİBF Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Levent DALYANCI, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ, Biga İİBF Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür TOPKAYA, Doç.Dr.İlknur KARAASLAN ile ilçemizin kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici kadınları, akademisyenler, Kozçeşmeli kadınlar ve öğrencilerimiz katılım sağladılar.

 Panele BİİBF Perde Arkası Tiyatro Kulübü öğrencilerimizin sahnelediği kadının toplumdaki önemini anlatan tiyatro gösterisi ve okudukları şiir ayrı bir  anlam kattı.

Program konuşmacılara plaket takdimi ve hatıra fotoğrafları çekilmesi ile sona erdi.