Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

“Akran Zorbalığına Farkındalık Yaratıyoruz” projesiyle Öğrencilerimiz Biga Ada Bilgi Evi’ndeydi

“Akran Zorbalığına Farkındalık Yaratıyoruz” projesiyle ÇOMÜ Öğrencileri Biga Ada Bilgi Evi’nde 3. sınıf öğrencilerle buluştu.

Dr. Belma ENGİN GÜDER’in yürütücülüğünde ÇOMÜ Gönüllü Akademisi projesi ve Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu 3. sınıf öğrencilerine yönelik Biga Ada Bilgi Evi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü gönüllü öğrencileri tarafından 22 Mayıs’ta “Akran Zorbalığına Farkındalık Oluşturuyoruz” adını verdikleri proje gerçekleştirildi.

Proje kapsamında öğrencilerin akran zorbalığı kavramını tanımlaması, akran zorbalığı davranışları ile saldırgan davranışlar arasındaki farkı anlaması ve akran zorbalığı olan ve olmayan davranışları ayırt etmesi amaçlandı. Öğrencilerin ilgisini çeken “Zorba Olma Kanka Ol” şarkısıyla dikkatleri toplayan üniversite öğrencileri sunumlarının ardından hazırladıkları bulmacaları öğrencilere dağıttı ve sahnede zorba-mağdur ebe oyunu oynandı.

“Zorba Olma Kanka Ol” anlayışıyla yola çıkan üniversite öğrencileri, gerçekleştirdikleri gönüllülük çalışmalarına yönelik duydukları mutluluğu dile getirdi ve proje süresi boyunca malzeme ve resmî izinler konusunda kendilerine destek verenlere teşekkürlerini iletti.

Dr. Muhammet Fatih ÖZKAN’ın da danışmanlığını yaptığı projede Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu ve Biga Ada Bilgi Evi desteğiyle çalışmalar başarıyla tamamlandı.

Gönüllü öğrenciler Cansu AYDIN’ın ve Arda İLCİ’nin öğrenim ve kariyer hayatlarında içten başarılar dileriz.