Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

“Benim Zamanımda” Projesiyle ÇOMÜ Öğrencileri Biga Huzurevi Ziyaretinde

Dr. Belma ENGİN GÜDER'in yürütücülüğünde ÇOMÜ Gönüllü Akademisi projesi ve Gönüllük Çalışmaları dersi kapsamında gerçekleştirilen "Benim Zamanımda" projesi, öğrencilere hem yaşlılarla iletişim kurma hem de çeşitli etkinliklerle kaliteli vakit geçirme fırsatı vermiştir. 

Benim Zamanımda projesi, öğrencilerde toplumsal sorumluluk duygusunun gelişmesine ve yaşlılarla genç nesiller arasında köprü kurulmasına yardımcı olmayı hedeflemiştir. Öğrencilerin yaşlılarla empati kurmaları, onların hayat tecrübelerini dinlemeleri ve çeşitli etkinliklerle güzel zaman geçirmeleri projede amaçlanmıştır. 

Öğrenciler, Biga Bisev Huzurevi'ne 13 Mayıs 2024 tarihinde bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Ziyaret  esnasında öğrenciler, huzurevini çiçeklendirme, yaşlılarla sohbet etme, el işi etkinlikleri yapma fırsatı bulmuştur. Etkinlikler sırasında öğrencilerin tatlı heyecanı yaşlıları da mutlu etmiştir. Dr. Murat Çağrı TUNA'nın danışmanlığında; Biga Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın malzeme desteği, Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği'nin maddi ve manevi destekleri, Biga Belediyesi'nin ulaşım desteği ile projenin ilk adımı tamamlanmıştır.

Projenin devamında 22 Mayıs’ta genç nesile yaşlılarla hazırlanan el işi hediyeleri götürmek ve çocuklarla boyanacak tuvali de huzurevine hediye etmek hedeflenmektedir.

BİİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü gönüllü öğrencileri Nazlı Öztürk, Nursen Altıkardeş, Nilüfer Tuğçe Nizamoğlu, Sude Naz Erkan, Çağla Kaya, Kader Malğaç, Dilara Coşgun ve Ezgi Ongün'e akademik hayatlarında başarılar dileriz.