Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Biga Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

                    2021-2021 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurulu Rektörümüz Sayın Prof.Dr.Sedat MURAT başkanlığında 04 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 15.00’da Didem YAMAN Amfisinde yapıldı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin KANTEN, Prof.Dr.Okhan AKTUR, Genel Sekreter Ayhan MONUS’un da hazır bulunduğu akademik kurul Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ercan SARIDOĞAN, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Selahattin KANTEN, Biga Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör.Ertuğrul BİLGÜCÜ ile tüm birimlerimizin akademik personelinin katılımı ile  toplandı.

           Akademik Kurul saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör.Ertuğrul BİLGÜCÜ ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Selahattin KANTEN ve Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.Ercan SARIDOĞAN’ın konuşmaları ile başladı.

           Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.Ecan SARIDOĞAN tarafından Kalite güvencesi kapsamında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Akademik dergiler, konferanslar ve yeni kurulan araştırma merkezleri ve Fakültemiz Youtube kanalı hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümünün %30 İngilizce olarak eğitime geçişi iletilerek, yeni kurulmak istenen bölümlerin YÖK’te karar sürecinde olduğu bilgisi aktarıldı.          

                    Prof. Dr. Ercan SARIDOĞAN, Prof.Dr.Selahattin KANTEN ve Öğr.Gör.Ertuğrul BİLGÜCÜ’nün  konuşmalarının ardından kürsüye gelen Rektör Sayın Prof.Dr.Sedat MURAT konuşmasına akademik kurulun hayırlara vesile olması temennisi ile başladı. Üniversite olarak eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın, topluma katkı alanlarında işbirliği ile yüksek performans gösterilmesi gereğine dikkat çekerek konuşmasını tamamladı.