BİİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Gönüllü Öğrencileri Örtülüce Köyü’nde

ÇOMÜ Gönüllü Akademisi (2024) bağımsız araştırma projesi ve Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında Dr. Belma ENGİN GÜDER’in yürütücülüğünde Örtülüce Köyü’nde gönüllülük etkinlikleri düzenlenmiştir. “Doğaya Bir Umut” ismini verdikleri projeleriyle üniversite öğrencileri, ilkokul öğrencilerine yönelik çevre ve doğa konusunda bir farkındalık sunumu yapmış; öğrencilerle birlikte kuş yuvası boyama, fidan dikimi, yüz boyama ve çeşitli eğlence aktiviteleri gerçekleştirmiştir. Ayrıca ilkokula, zeka-strateji oyunları, futbol-voleybol-basketbol topları, boyama kitapları, hikaye kitapları gibi çeşitli hediyeler ulaştırılmıştır. Fidan dikimi, Biga Orman İşletme Müdürlüğü gözetiminde üniversite ve ilkokul öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu fidanların doğaya bir umut olması adına yola çıkılan gönüllülük projelerinde  üniversiteli öğrenciler ve öğretim üyeleri, gönüllülük faaliyetlerine yönelik duydukları mutluluğu ve heyecanı dile getirmiş; aynı zamanda ulaşım, kumanya, malzeme ve resmi izinler konusunda kendilerine destek verenlere teşekkürlerini iletmiştir. Dr. Murat Çağrı TUNA’nın da danışmanlık yaptığı projede Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle ve Biga Belediyesi, Biga Orman İşletme Müdürlüğü, Biga Kızılay Şubesi, Biga Gençlik Merkezi ve farklı şehirlerden sponsorların desteğiyle çalışmalar başarıyla tamamlanmıştır.

Gönüllü öğrenciler Bilgenur Teke, Fadime Mede, Görkem Topal, Atacan Ekinci, Fatmanur Kaya, Laden Eylül Ermiş, Pelin Olgun, Celal Demiröz, Fatih Ergene, Süleyman Yavaş, Ferhat Sönmez, Fatma Akman, Azime Uzuner’in öğrenim ve kariyer hayatlarında içten başarılar dileriz.