BİRİNCİ SINIFLAR İLE TANIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

2019-2020 eğitim öğretim yılında Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Biga Meslek Yüksekokulu’na yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz ile tanışma toplantısı gerçekleşti. Fakültemiz Didem YAMAN Amfisinde gerçekleşen tanışma toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bünyamin BACAK, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nazan YELKİKALAN, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör.Ertuğrul BİLGÜCÜ, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen UYSAL, yeni öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. Eğitim öğretimin yanı sıra üniversitemiz topluluklarına üye olarak sosyal faaliyetlerde bulunabileceklerini belirten UYSAL, hayırlı bir eğitim öğretim yılı dilediğini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından kürsüye çıkan Rektörümüz Prof.Dr.Sedat MURAT,  çok zor bir maratondan sonra buraya geldiklerini ve bunun yeni bir başlangıç olduğunu söyleyerek, dört yılın insan hayatında çok uzun bir zaman olduğunu ve boşa geçirilmemesini gerektiğini ifade etti. Kendinin de bir sosyal bilimci olduğunu söyleyen Rektör Prof.Dr.Sedat MURAT, Biga’nın çalışmak için uygun bir yer olduğunu ve çok önemli akademik çalışmalarını Biga’da gerçekleştirdiğini belirtti. Dünyada yapılabilecek en iyi yatırımın beşeri sermayeye yapılan yatırım olduğunu vurgulayan MURAT, sadece ekonomik ve teknolojik gelişmenin yeterli olmayacağını sosyal kalkınmanın daha önemli olduğunu ifade etti.  “Çok çalışın, çok okuyun, ezber ile değil anlayarak öğrenmeye çabalayın” diyerek konuşmasına devam eden Prof.Dr.Sedat MURAT, “Sizleri aileleriniz bize emanet etti biz de dört yıl sonra yetişmiş, mutlu ve başarılı bireyler olarak milletimize emanet edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.