Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Birinci Vazife Kulübü 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Etkinliği Düzenledi

Birinci Vazife Kulübü'nün 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlemiş olduğu etkinlik, Prof. Dr. Ramazan AYDIN yerleşkesi Entelektüel Etkinlik Merkezi'nde bulunan Didem YAMAN Amfisi'nde gerçekleştirildi. 

İlgili etkinliğe Dekanlığımızı temsilen Dekan Yardımcımız Doç. Dr. İlknur KARAASLAN katılım gösterdi. Etkinlik sonrası yeni kurulan Birinci Vazife Kulübü'ne tebriklerini ve güzel dileklerini iletti.

Kulübün Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Şamil Şaban BUCAK hocamız günün anlam ve önemini ifade eden, istiklal mücadelemizin aziz kahramanlarının hatırası ile ilgili konuşmasını yaptı.

Birinci Vazife Kulübü Dışişleri Komisyonu Başkanı Gülcan Gebeş, etkinlik kapsamında kulüp işleyişi, amacı ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili konuşmasını yaptı. Kulübü temsilen yaptığı konuşmasında aşağıdaki ifadeler yer aldı.

"Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde kurulan Birinci Vazife Kulübü olarak; sahip olduğumuz asil Türk kültürüne ve mirasına sahip çıkmak üzere çıktığımız bu yolda üniversitemizin adını almış olduğu bu şanlı zaferi paylaşmak için düzenlenen etkinliğin sorumluluğunu üstlenmekten onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. 

Birinci Vazife Kulübü olarak izinden gittiğimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sadık kalarak yüksek Türk kültürüne sahip çıkmak ve Türk idare geleneğinin geliştirilmesini amaçlıyoruz.

Bugün burada Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin önemli bir dönüm noktasına dikkat çekmek için bir araya geldik. 

İstiklal mücadelemizin mimarları Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları 18 Mart Çanakkale Zaferi ile Türk ulusunun cesaret, azim ve vatanseverliğini tüm dünyaya göstermiştir. 

18 Mart Çanakkale Zaferi milletimizin var olma mücadelesinin en önemli simgelerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Bir avuç Türk, dünya harp tarihine geçmiş sıra dışı bir direniş göstererek ve bu destansı zaferi kazanmıştır. Bilinmelidir ki bu şanlı zaferin temelinde yüksek milli bilinç yatmaktadır. Bu zaferin ışığında, geleceğin idarecileri olarak milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz ve geçmişten aldığımız güçle geleceğe daha güvenle bakmamız gerektiğini belirtmek isteriz. Çanakkale ruhunu yaşatmak, milli değerlerimize sahip çıkmak ve devletimizi daha ileriye taşımak hepimizin boynunun borcudur. 

Bu duygu ve düşünceler bağlamında Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutluyor, bu büyük zaferin kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu mirası en güzel şekilde korumak ve gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktararak vatan ve devlet sevgisiyle dolu bir Türkiye'nin sürekliliği katkıda bulunmayı hedefliyoruz."