ÇOMÜ Gönüllü Akademisi!
YÖK ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliği ile üniversitelerde "Gönüllülük Çalışmaları" adlı dersler açılması kararlaştırılmıştı. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bu ders ilk kez Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde açıldı. İlk birkaç hafta gönüllülük ile alakalı teorik ve genel çerçeve ile çeşitli planlamaların ardından, ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlardan, STK'lardan, akademisyenlerden toplantılarımıza misafirler ve uzmanlar davet edilerek ders yürütüldü. Bu da bölüm dışına, tüm fakülteye, hatta üniversitenin tüm öğrencilerinin katılımına açık olacak şekilde "ÇOMÜ Gönüllü Akademisi" Teams ekip sayfasıyla gerçekleştirildi. Toplamda 10 ayrı etkinlikte 16 konuk ağırlanarak dönem tamamlandı.

Dönem sonuna geldiğimizde artık pek çok öğrencimiz çeşitli gönüllülük faaliyetlerine katılıp çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde. Örneğin bir öğrencimiz, Dokuz Eylül Üniversitesi Kütüphanesi'ne engelli öğrenciler için bazı kitapları seslendirdi. Öğrencilerimiz, final ödevleri olarak da, gerçekleştirilen proje atölyesi sayesinde kendi fikirlerini basit bir biçimde projeye dökmeye çalışacaklar. Aktif katılan ve "gönüllü" olma adımını atan her bir öğrencimiz ile gurur duyuyoruz.

Etkinliklerimizden kesitler, görseller içeren videoyu izleyebilirsiniz.

Dr. Öğr. Üyesi Belma ENGİN GÜDER
ÇOMÜ Gönüllü Akademisi Koordinatörü