Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

“Eğlenerek Öğreniyorum” Projesiyle ÇOMÜ Öğrencileri Tiyatro Eşliğinde Ağaköy İlkokulu’nda

Dr. Belma ENGİN GÜDER’in yürütücülüğünde ÇOMÜ Gönüllü Akademisi projesi ve Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında Ağaköy İlkokulu’nda Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri tarafından 22 Mayıs’ta “Eğlenerek Öğreniyorum” adlı proje gerçekleştirildi.

Proje, ilkokul öğrencilerinin geleceğini şekillendirecek olan meslekler hakkında eğlenerek bilgi sahibi olmaları amacıyla tiyatro oyunu eşliğinde hayata geçirildi. İlk olarak öğrencilerin oyunu keyifle izlemesi için hazırlanan patlamış mısırlar ve meslek tanıtımlarının yer aldığı broşürler çocuklara dağıtıldı. Bilgi içerikli bir sunumun ardından minik izleyicilerimizin bol bol güldükleri ve eğlenerek bilgilendikleri tiyatro gösterisi sergilendi. Sonrasında çocuklar da tiyatro gösterisine dahil edilerek ödüllü bilgi yarışması yapıldı.

İlkokul öğrencileri için hazırlanan, içerisinde kırtasiye malzemeleriyle beraber okuma kitaplarının da yer aldığı hediye paketleri dağıtıldı. Eğlenceli saatler yüz boyama etkinlikleriyle devam etti ve müzik eşliğinde danslar edildi. Ayrıca, proje kapsamında temin edilen futbol ve voleybol topları da okula hediye edildi. Hababam Sınıfı güzelliği tadında gün keyifle geçti.

Dr. Muhammed Fatih ÖZKAN’ın da danışmanlığını yaptığı bu projede kostümlerin teminini sağlayan yakınlarına; tiyatro gösterisinde yer alan PATK üyelerine; Remzi Tunahan TEKBIYIK, Celal KURT ve Yunus TUNCEL’e; çektiği fotoğraflar ile proje anlarını unutulmaz kılan Ayşe DEMİRAT ile Çağla KARPUZ’a ve sponsorları Yusuf AYDIN’a tüm destekleri için gönüllü öğrenciler içten teşekkürlerini ifade etti.

Gönüllü Akademisi öğrencileri Fatma ÖKMEN, İbrahim PEDİZ, Uğur TAVUKÇUOĞLU, Halime İNAY, Zehra ÖZSEÇEN ve Sevim Sude GENÇ’e öğrenim ve kariyer hayatlarında başarılar dileriz.