Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

“Kadın Başına” Gönüllülük Projesiyle ÇOMÜ Uluslararası İlişkiler Öğrencileri Biga Kozçeşme Köyünde

Dr. Belma ENGİN GÜDER’in yürütücüsü olduğu ÇOMÜ Gönüllü Akademisi projesi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında gerçekleştirilen “KADIN BAŞINA” projesi ile üniversite öğrencileri Kozçeşme köyünde çeşitli etkinlikler düzenlemiştir. Dr. Tuğçe YILDIZ’ın da danışmanlık verdiği projede Kozçeşme Köyü’nde kadınlarla sohbet ederek kaynaşan öğretim üyeleri ve öğrenciler, birlikte mum ve seramik de yapmıştır.

“Kadın Başına” projesi, üniversite öğrencileriyle birlikte kadınların girişimciliğini desteklemek, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak gibi amaçlarla yola çıkmıştır. Kadınların içindeki sanatsal ruhu dışarı yansıtarak neler yapabileceklerini göstermek de projenin hedefleri arasında yer almıştır.

Üniversite öğrencileri, Biga Kozçeşme Köyü’ne 15.05.2024 tarihinde 12 öğrenci ve ilave 10 gönüllü ile gitmiştir. Ziyarette Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur KARAASLAN ve proje yürütücüsü Dr. Belma ENGİN GÜDER de yer almış; Kozçeşme Göleti Mesire alanında köy halkından kadınlar ve projeye destek veren Kozçeşmeli erkeklerin de katılımıyla eğlenceli ve verimli bir gün geçirilmiştir.

Etkinlik alanında öğrenciler ayrıca, Kozçeşme Köyü kadınlarının iş birliğiyle hazırladıkları lezzetli pek çok ikramlıkla ve çok samimi bir ortamla karşılanmıştır. Sürpriz ikramlıkları büyük bir özveriyle hazırlayan kadınlar ile öğrenciler muhteşem bir doğada gün boyu sohbet etmiş; seramik ve mum atölyeleri sonucunda ise kadınların el yapımı ürünlerinin başarısı göz doldurmuştur.

Seramik ve mum yapımı etkinliğinin devamında muhtarlığa geçilmiş; proje grubu tarafından kısa film gösterimi yapılmış ve bir sunum gerçekleştirilmiştir. Kozçeşme Köyü kadınlarına ayrıca, proje grubu tarafından çeşitli hediyeler de takdim edilmiştir.

BİİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü gönüllü öğrencileri 
Fadime SAĞDIÇ, Emre ÖKMEN, Nazlıcan KESKİN, Halil Kaan CİNER, Burkan Hazar TURNACIGİL, Zilan ÖZBOĞANLI, Rabia ÇİÇEK, Canel KITIR, Yağmur Eda TAŞKIRAN, Emine Derya BOZKURT, Ali Mutlu YILMAZ ve Sena BOSTANCI’yı anlamlı faaliyetlerinden dolayı tebrik eder; eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dileriz.