Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

“Kahramanlarımızın Yolundan” Projesiyle ÇOMÜ Öğrencileri Sinekçi Ortaokulu’nda

Dr. Belma ENGİN GÜDER’in yürütücülüğünde ÇOMÜ Gönüllü Akademisi projesi ve Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında Sinekçi Ortaokulu’nda Uluslarası İlişkiler Bölümü öğrencileri tarafından “Kahramanlarımızın Yolundan” adını verdikleri proje gerçekleştirildi.

Projede, öğrencilere Türk tarihindeki önemli kahramanlarımızın ve bilim insanlarımızın ilginç ve destansı öykülerini anlatarak öğrencilerin bilinçlendirilmesi hedeflendi. Bu sayede, öğrencilerin çalışma azimlerini artırmak ve onlara ilham kaynağı olmak amaçlandı. 

Proje kapsamında, tarihin derinliklerinde yer alan büyük kişiliklerin hayat hikayeleri, başarıları ve karşılaştıkları zorluklar ele alındı ve böylece öğrencilerin milli tarihimize olan ilgileri ve saygıları pekiştirildi. Ayrıca, kahramanlarımızın ve bilim insanlarımızın azmi, cesareti ve yenilikçi düşünceleri öğrencilere örnek teşkil ederek onların kendi gelecekleri için de yol gösterici oldu. 

Dr. Muhammet Fatih ÖZKAN’ın da danışmanlığını yaptığı proje çerçevesinde Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Emir Timur, Mete Han, Fergani ve Mustafa Kemal Atatürk gibi tarihimizde öne çıkan kahramanlarımız ve bilim insanlarımızın hayat hikayeleri, başarıları ve karşılaştıkları zorluklar sunumlarla anlatıldı. Sunum sonrası kahramanlarımızla ilgili sorular soruldu ve sınıfa kırtasiye malzemeleri, zeka-strateji oyunları, futbol, basketbol ve voleybol topu gibi birbirinden farklı hediyeler verildi.

Gönüllü Akademisi öğrencileri Volkan KIZILTAŞ, Murat ARİ, Furkan YAYLA, Göktürk Kağan BAŞ’a öğrenim ve kariyer hayatlarında içten başarı dileriz.