Kudüs ve Biz Konferansı Gerçekleştirildi

Biga İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde “Kudüs ve Biz” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Karaaslan, Çanakkale İl Müftü Yardımcıları Mehmet Ali Bal ve Nimet Keseli Ustabaşı, İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz, Din Hizmetleri Uzmanı Figen Altındiş, din görevlileri ve öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Uluslararası İlişkiler Bölümü Hocamız Prof. Dr. Soner Karagül’ün yaptığı konferansın başlangıcında Dekan Yardımcımız Doç. Dr. İlknur Karaaslan kısa bir konuşma yaptı. Karaaslan konuşmasında; şu an Gazze'de yaşanan insanlık  dramı karşısında insan kalabilmek için mutlaka tepki göstermemiz gerekiyor, özellikle biz Müslümanlar olarak bu konuda sınıfta kaldık, hakikatı söylemekten geri durmamak gerekiyor... sözleriyle duygu ve düşüncelerini ifade etti. Konuşmacı İlahiyatçı/Yazar Dr. Erkan Aydın,  Kudüs’ün önemi, tarihi hakkında bilgilendirmesinin ardından şuan Filistin’de süre gelen katliam hakkında konuştu. Filistin hakkında güncel sorulara cevaplar verdi. Konferans sonunda İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz, Dr. Erkan Aydın’a teşekkür ederek tablo hediye etti.
Etkili ve bilgilendirici konuşması için Dr. Erkan Aydın’a teşekkür ederiz.