Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

ORTAK VİZYON ARAYIŞI: ÜNİVERSİTE-KENT İŞBİRLİĞİNDE YENİLİKÇİ ADIMLAR ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ortak vizyon Arayışı: Üniversite-Kent İşbirliğinde Yenilikçi Adımlar Çalıştayı’nın birincisi Biga Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlendi. Çalıştaya Biga Kaymakamı Ercan KAYABAŞI, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. R.Cüneyt ERENOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H.Levent DALYANCI, Biga Belediyesi Başkanı Alper ŞEN, Karabiga Belediyesi Başkanı Ahmet ELBİ, Gümüşçay Belediyesi Başkanı Hasan KIRIM, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN, Biga İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan YELKİKALAN, Biga UBF Dekan Vekili Prof.Dr. Özgür TOPKAYA, Biga MYO Müdürü Öğr.Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ,Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN, Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent BAŞ, Biga Ziraat Odası Başkanı Güray ERGÜN, Biga Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sait TANUR, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim MUTUR, Biga Soförler Odası Başkanı Sait TANUR, Biga Kahveciler Odası Başkanı İlhan YAVUZ, İÇDAŞ - Serhat ŞENYILDIZ, Biga DOĞTAŞ Mobilya - Altan ÖZMUCUR, CENAL - Özgür SURAT, Çanakkale Seramik- Nedim CEYLAN, Biga TSO üyeleri ve Biga İİBF Dekan Yardımcılarımız Doç.Dr. Erdal AYDIN, Doç.Dr. Didem SAYGIN, Biga UBF Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Nur DİLBAZ ALACAHAN, BİİBF İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Esra ATABAY, BUBF öğretim üyesi Doç.Dr. Ünzüle KURT katıldı.

 

“Ortak Vizyon Arayışı: Üniversite-Kent İşbirliğinde Yenilikçi Adımlar” çalıştayı, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri, girişimciler ve mezun öğrencileri bir araya getirerek üniversite-kent işbirliğinde yenilikçi çözümler geliştirmeyi amaçlayan kapsamlı bir etkinlik olması planlandı.

 

Üniversitemiz ve Biga ilçemiz arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi ve ortak projeler geliştirmeyi amaçlayan çalıştayda, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak yenilikçi fikirler ve stratejiler tartışıldı. Katılımcılar, ortak vizyon doğrultusunda sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için atılması gereken adımları belirlediler. Bu tür işbirlikleri, üniversite ve kent arasındaki sinerjiyi artırarak, bölge halkının refah düzeyini yükseltmeyi hedeflemektedir.