Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

“Parlayan Yıldızlar “ Projesiyle ÇOMÜ Öğrencileri Biga Naz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde

Dr. Belma ENGİN GÜDER’in yürütücülüğünde ÇOMÜ Gönüllü Akademisi projesi ve Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında Özel Biga Naz Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü gönüllü öğrencileri tarafından 15 Mayıs’ta “Parlayan Yıldızlar” adını verdikleri proje gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında özel eğitime tabii olan kişilerle çeşitli etkinlikler organize edilmiş ve bu kişilerin eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerine destek olunması amaçlanmıştır.

Etkinlikler arasında yüz boyama, resim, müzik ve dans gibi eğlenceli aktiviteler yer almıştır. Ayrıca çocuklar için kuruma hikaye kitapları, boyama kitapları, oyun hamurları, oyuncak legolar, basketbol ve voleybol topları hediye edilmiştir.
“Çocukların da Bir İzi Olsun” mottosuyla üniversite öğrencileri ayrıca, kurumda yer alan boş bir duvarı da renklendirmiş ve çocuklarla birlikte duvara parmak boyası yaparak bir hatıralarını bırakmıştır. “Farklılıklarımızla Güzeliz” anlayışıyla yola çıkan üniversite öğrencileri, gerçekleştirdikleri gönüllülük çalışmalarına yönelik duydukları mutluluğu dile getirmiş; proje süresi boyunca malzeme ve resmî izinler konusunda kendilerine destek verenlere teşekkürlerini iletmiştir. 

Dr. Muhammed Fatih ÖZKAN’ın da danışmanlık yaptığı projede Biga Belediyesi, Biga Şehitlik Vakfı, Duyar Şirketi ve farklı şehirlerden gelen sponsorların desteğiyle çalışmalar başarıyla tamamlanmıştır.

Gönüllü öğrenciler Melek OYGUR, Kerem İLKİZ, Şilan GENÇ, Kamil YAMAN, Melike BAL, Hüseyin BALTACI, Zühre ALİSOY, Yusuf ÇİFTÇİOĞLU, Zümrete TAŞ ve Nevin ERBAY’ın öğrenim ve kariyer hayatlarında içten başarılar dileriz.