Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkemize Doğaya Saygı Anıt Ağacı

Kuraklık ve orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak adına anıt ağacı dikimi gerçekleştirildi.  Anıtın yerleştirilmesinde emeği geçen Fakültemiz Destek Hizmetleri personelimize teşekkür ederiz.

"Doğanın Çığlığı: Yıldırım Düşen Ağaç"

Bu ağaç, bir zamanlar yemyeşil dallarıyla gökyüzüne uzanan, canlıların gölgesine sığındığı bir doğa harikasıydı. Ancak zamanla, insanlığın farkına varamadığı ya da görmezden geldiği bir tehlike, yavaşça ağacın özüne işledi. Kuraklık ve iklim değişikliği, yavaşça ağacın canını aldı, yeşil dalları sarardı ve toprağı çatladı.

Bir gün, doğanın sert yüzünü gösterdiği o anda, bir yıldırım düştü ağacın kalbine. Bu yıldırım, yalnızca kuru bir ağacın sonunu getirmekle kalmadı, aynı zamanda doğanın insanlığa attığı sessiz bir çığlıktı. Yangınlar, fırtınalar ve kuraklık, doğanın acısını haykırdığı anlardan sadece biriydi.

Bugün, bu ağacın anıtı bize geçmişin hatalarını hatırlatıyor. Her kurumuş dalı, her yanmış kabuğu, insanlığın doğayla olan ilişkisini yeniden düşünmesi gerektiğini gösteriyor. Ağacın yanmış gövdesi, doğanın bir daha sesini duyurmak için çığlık atmasına gerek kalmaması gerektiğini simgeliyor.

Bu anıt, sadece bir ağaç değil; doğanın hayatta kalma mücadelesinin sembolüdür. Kuraklık ve yangınlarla savaşan bu ağaç, bize doğanın gücünü, sabrını ve bizim ona olan borcumuzu hatırlatıyor. İnsanoğlu için bir uyarı ve geleceğimiz için bir umut ışığı...