Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

“Sonsuzluk Fidanları” Projesiyle ÇOMÜ Öğrencileri BİİBF’de Okurken Hayatını Kaybeden Öğrencilerin Anısına Fidan Dikimi Gerçekleştirdi

Dr. Belma ENGİN GÜDER’in yürütücülüğündeki ÇOMÜ Gönüllü Akademisi projesi ve Gönüllük Çalışmaları dersi kapsamında gönüllü öğrenciler Biga Orman İşletme Müdürlüğü paydaşlığında fidanlarını toprakla buluşturdu. Dr. Tuğçe YILDIZ’ın da danışmanlığını yaptığı proje kapsamındaki törene Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Nazan YELKİKALAN ve beraberindeki akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Proje kapsamında Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim görürken hayatını kaybetmiş öğrenciler adına sonsuzluğu ve yeniliği temsil eden lavantalar ekildi.  “Hatıralarını Sonsuza Kadar Kampüsümüzde Yaşatmak” sloganıyla projelerini hayata geçiren gönüllü öğrenciler hem doğaya bir fidan dikmenin heyecanını hem de bu etkinliğe vesile olan trafik kazası gibi acıların burukluğunu yaşayarak her fidanda kaybettiğimiz öğrencilerimizi andı.

Kendilerine tahsis edilen bölgeyi temizleyerek alan hazırlıklarını yapan gönüllü öğrenciler, hazırlattıkları “Sonsuzluk Fidanları” tabelasını alana yerleştirdi ve vefat eden her bir öğrencinin adının yazılı olduğu isimlikler de fidanlara asıldı. Fidanların can suyu verildi ve alanın etrafı çevrilerek korumaya alındı.

Gönüllü Akademisi öğrencileri Muhammed Furkan ÖZKAN, Hatice Kübra GÜZEL, Melis DİNÇ, Gizem ARSLAN ve Taha CANGIN, yaptıkları konuşmada bu etkinlikle hayatını kaybeden arkadaşlarının yerinin dolmayacağını ancak onların hayallerini ve hatıralarını yaşatmak istediklerini ifade etti.

Bu anlamlı proje için öğrencilerimizi kutlarız.