TÜBİTAK 4007 “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” Projesi Kapsamında Hocalarımız Hatay/Kırıkhan'daydı

TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Ezine Belediyesi ortaklığında 3 gün süren “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı proje başarıyla tamamlandı. 6 Şubatta yaşanan depremin en ağır yaşandığı yerlerden biri olan Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, 41 kişilik proje ekibi konteyner kentte depremzede çocuklarla bir araya geldi. Çocukların bilime olan ilgisini arttırmayı hedefleyen birbirinden farklı 11 öğretici ve bir o kadar da eğlenceli atölyenin 3’ünün liderliğini Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Güngör Hacıoğlu, Dr. Belma Engin Güder ve Dr. Tuğçe Yıldız üstlendi. “Gezegenlere VR Yolculuk”, “Eğlenceli Yüzler” ve “Kağıttan Hayaller” atölyelerinin liderliğini üstlenen öğretim üyelerimiz çocuklarla dolu dolu eğlenceli saatler geçirirken, miniklerin yüzlerinde tebessüm yaratmanın da mutluluğunu yaşadı.

11-12-13 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesi kapsamında düzenlenen şenliğe, bölgedeki konteyner kentlerden gelen yaklaşık 500’ü aşkın çocuk katıldı. Etkinliğin ilk gününde, proje ekibine Ezine Belediyesi Başkanı Güray Yüksel, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Ezine Belediyesi İtfaiye Müdürü ve ekibi eşlik etti. 3 gün boyunca 9.00 – 17.00 saatleri arasında miniklere eğlence ve bilim şöleni yaşatan ekip, Hatay’dan göz yaşlarıyla uğurlandı.